Om EkonoVi

EkonoVi är ett oberoende företag som arbetar med Privatekonomi. Vår målsättning är att ge våra kunder trygghet kring sin ekonomi och mer pengar i plånboken.

Om Oss

Ekonovi grundades 2011 av Christina Lemark och Lisa Ahlberg. Vi har båda lång erfarenhet av bank i ledande positioner och ser oss som aktiva medvetna konsumenter. Under flera år funderade vi på hur vi skulle kunna omvandla vår kunskap och erfarenhet till företagande. Vi insåg att det fanns få på marknaden som var oberoende och som enbart stod på kundens sida. Dessutom fanns det ingen som systematiskt arbetade med de olika delarna av privatekonomin som vi ville göra. Vi ville ta helhetsgrepp om kundens ekonomi.

Vi har båda erfarenhet av hur det är när förutsättningarna för vår egen privatekonomi har ändrats och vi varit tvingade att anpassa oss till den nya situationen. Med ökade inkomster är det lätt att lägga sig till med nya beteenden men det är inte lika enkelt att ändra tillbaka. Vår devis är att det inte inkomsterna som styr din ekonomi – det är utgifterna!

 

Affärsidéen

Vår affärsidé bygger på att hjälpa människor till en tryggare och bättre ekonomi. Vi är rådgivaren som finns mellan kunden och de som levererar produkter och tjänster; banker, försäkringsbolag, el-leverantörer etc. Vår uppgift är att genom vår rådgivning få våra kunder att bli medvetna och smarta konsumenter som fattar klokare beslut kring sin ekonomi.
Kundens bästa är vårt enda intresse. Det innebär att vi inte är knutna till något företag, vi säljer inga produkter eller får provision på våra råd. Vi står endast på kundens sida och vårt enda intresse är kundens ekonomi.

 

Advisory Board

Istället för en traditionell styrelse har vi ett Advisory Board knutet till oss som fungerar som ett nätverk av kloka personer runt oss. Med sin kunskap och erfarenhet ger de oss en större strategisk kompetens och vi får både bredare och djupare diskussioner kring viktiga frågor.

Gunvor Engström

Gunvor Engström har erfarenhet från såväl myndigheter och departement som från näringsliv och organisationer. Hon har innehaft befattningar inom Utrikes- och Näringsdepartementen, varit VD för Tjänsteförbundet och Företagarna samt ingått i ledningen för Svenskt Näringsliv. Hon har arbetat inom ett flertal företag (konsultverksamhet och bank) och drivit egen verksamhet. De senaste tre åren har hon varit landshövding i Blekinge län. Idag är hon ledamot i åtta bolagsstyrelser. Hon är utbildad Civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm.

Jan Krepp

Jan Krepp har varit verksam inom bank och finans sedan 1989, då han var med och startade Matteus Fondkommission tillsammans med flera ledande finansprofiler. Sedan dess har han varit VD för Returnplus, ett bolag inom försäkrings- och fond i fondförvaltning i Nordeakoncernen och försäljningschef på Nordea Fonder. Sedan 2008 är Jan chef över Sparinvest, en internationell kapitalförvaltare, i Sverige, Norge och Finland. Han är utbildad Civilekonomi från Stockholms Universitet.

Karsten Johansen

Karsten Johansen – Egen företagare och Fastighetsmäklare sedan 1985, har genom åren öppnat och utvecklat ett stort antal butiker inom Svensk Fastighetsförmedling. Är idag ägare och driver de 3 butikerna i Malmö inom Mäklarhuset. Varit verksam i Öresundsregionen sedan 1991 och dessförinnan i Mälardalen sedan 1985.