single_hero
 

Spara pengar och håll tjuvarna borta

Att skaffa ett larm kan vara en god investering. Förutom att larmet ökar chansen för att hålla tjuvarna borta sänker det oftast kostnaden för hemförsäkringen eller reducerar självrisken – kolla med ditt försäkringsbolag.

Det finns som vanligt många frågor att ta ställning till och som avgör omfattningen och därmed priset på ditt larm.

-          Hur många enheter behöver jag?

-          Vilken sorts enheter behöver jag?

-          Vad ska hända när larmet väl löser ut?

-          Ska larmet vara kopplat till en larmcentral eller endast ringa upp ett par förvalda nummer?

-          Vill du ha ett färdigt hyrpaket eller bygga upp ditt larm själv?

-          Fria utryckningar eller betala per gång om något händer?

-          GSM (mobilt) eller kopplat till fasta telefonen?

Om du väljer att ha ditt larm kopplat till en larmcentral, kan det vara värt att se över var den närmaste larmcentralen finns. Värdet av utryckningen styrs även av hur lång tid det tar att komma hem till dig. I många färdiga paket ingår fria utryckningar. Det kan vara värt att ha om det finns barn i familjen och där det ibland blir fel vid på- och av-larmning. En utryckning kan annars kosta mycket pengar (ca 1500:- per gång).

För att göra det lite enklare har vi tre förslag beroende på vilken typ du är:

1)      Budget – Den händige gör det själv

2)      Enkelt- Moderna familjen vill ha det enkelt

3)      Mellan -Den traditionella familjen

1)  Budget -Den händige gör det själv

Fördelen är att det oftast blir billigare, du äger ditt larm och kan ta det med dig om du flyttar. Du kan även när som helst byta larmcentral om det finns bättre erbjudande. Nackdelen är att du måste själv sätta upp ditt larm och sköta servicen när något går sönder.  När du letar efter det billigaste alternativet utifrån ditt skydds- behov tänk på att produkterna bör vara SSF-godkända och att du använder en godkänd larmcentral enligt svensk brand och säkerhetscertifiering www.sbsc.se

Prisvärda larm hittar du bland annat på:

Hemlarm – enkelt hemlarm för 1895:-

Vikinglarm – något mer omfattande larm för 2895:-

På Clas Ohlsson, Biltema och Trafikmagasinet finns billiga delkomponenter att plocka ihop utifrån ditt behov.

 

2) Enkelt – Moderna familjen vill ha det enkelt

Familjen som vill ha det enkelt väljer ett hyra sin anläggning och ser till att ha fria utryckningar då det ofta blir billigare i längden. De flesta bolag erbjuder ett grundpaket med centralenhet, manöverenhet och detektorer. För de allra flesta är inte detta tillräckligt och behöver kompletteras med ytterligare detektorer och tillvalskomponenter som fjärrkontroll. Bor du i ett större hus kan det även vara värt att hitta ett erbjudande med maxkostnad för tillvalskomponenter och detektorer. Eftersom alla delar hyrs påverkar tillvalen direkt månadsavgiften för larmet.  Den moderna familjen väljer att ha en GSM-sändare och i det ha ett oregistrerat kontantkort som larmet ringer upp via. Det är oftast enklare och pålitligare än att koppla det till ip-telefoni som familjen annars använder. GSM-sändaren tar också bort risken för att någon manipulerar telefonledningen till huset.

Utifrån dessa förutsättningar rekommenderar vi:

G4S´s standard paket. Fast avgift på 970:- och månadsavgift på 199:- för standardpaketet*.

 

3 Mellan -Den traditionella familjen

Den traditionella familjen väljer att koppla sitt larm till den fasta telefonen. Det ger generellt en lägre startkostnad jämfört med att använda GSM-sändare. Fördelen är dessutom att du aldrig behöver oroa dig för att glömma fylla på kontantkortet i sändaren. Den traditionella familjen väljer att hyra sitt larm och att ha det kopplat till larmcentral och med fria utryckningar för att få en enkel och säker lösning.

Utifrån dessa förutsättningar rekommenderar vi:

Securitas direct standard paket. Fastavgift 980:- +245:- per månad*

De flest bolag erbjuder värvningsrabatt om du som kund är nöjd och vill rekommenderar dem till någon annan.  Kolla vad ditt bolag erbjuder!

*Det  tillkommer ofta extrakostnader på månadsavgiften eftersom de flesta använder fler tjänster och behöver ytterlirare detektorer  än vad som ingår i standardpaketet.